LOVE Seafolly Strandutstyr KAFTAN MODERN KAFTAN LOVE Seafolly MODERN qvxEgE

Fortielse er ødeleggende

DEBATT: Svensk politi har unnlatt å gripe tak i omfattende seksualisert vold og trakassering på en ungdomsfestival, av frykt for at oppmerksomhet rundt saken kunne føre til økt oppslutning for det høyrepopulistiske partiet Sverigedemokraterne. Årsaken er at mange av ofrene har meldt at gjerningsmennene har minoritetsbakgrunn. Dette er, som i Köln i Tyskland, en total skandale, og en gavepakke til høyreekstreme.

Norge IDAG

Publisert:

Når politi og myndigheter dysser ned slike saker, fordi de frykter konsekvensene fordi flere av gjerningspersonene har minoritetsbakgrunn, så er det dobbelt ødeleggende: For det første bekrefter det de farlige forestillingene om at myndighetene driver sensur og sammensvergelser for å holde sannheten unna folk. Det er å be om mer frykt, og mer ekstremisme.
For det andre er det er et kraftig signal til unge kvinner om at deres ve og vel er underordnet en politisk agenda i myndighetsapparatet, og tilsvarende til folk flest at du ikke kan regne med politiet og politikerne. Altså verst tenkelige respons på alvorlige overgrep, på så mange plan.

Trakassering og voldtekt skal alltid slås hardt ned på, spesielt fordi vi skal hegne om de verdiene kvinnebevegelsen har kjempet fram. Likestilling og retten til å bestemme over egen kropp er ikke oppe til forhandling. Om noen miljøer eller grupper har problemer med det, så må det være deres problem, ikke unge kvinner som må frykte for sin sikkerhet når de beveger seg i store forsamlinger.

Ingenting godt kommer ut av fortielsen - det er et brudd på samfunnskontrakten som vi i vår tid er mer avhengige av enn på lenge. Et samfunn der vi kan stole på hverandre er det beste middelet for å løse utfordringene i vår tid. Vi kan ikke tillate at noe liknende skjer i Norge. Innsatsen mot seksualisert vold og trakassering må styrkes, både i skolen, arbeidslivet, og politiet. Grunnleggende verdier som likestilling må ikke lempes på. Og ærlighet må komme først.

Nøkkelord

LOVE Seafolly Strandutstyr KAFTAN MODERN KAFTAN LOVE Seafolly MODERN qvxEgE LOVE Seafolly Strandutstyr KAFTAN MODERN KAFTAN LOVE Seafolly MODERN qvxEgE LOVE Seafolly Strandutstyr KAFTAN MODERN KAFTAN LOVE Seafolly MODERN qvxEgE LOVE Seafolly Strandutstyr KAFTAN MODERN KAFTAN LOVE Seafolly MODERN qvxEgE LOVE Seafolly Strandutstyr KAFTAN MODERN KAFTAN LOVE Seafolly MODERN qvxEgE LOVE Seafolly Strandutstyr KAFTAN MODERN KAFTAN LOVE Seafolly MODERN qvxEgE

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Strandutstyr KAFTAN LOVE MODERN Seafolly MODERN Seafolly LOVE KAFTAN Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

LOVE MODERN LOVE KAFTAN MODERN Strandutstyr KAFTAN Seafolly Seafolly

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...

Overmateriale: 100% viskose Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Finvaskprogram